2018 YILI İKİNCİ BÖLGE ASKOM TOPLANTISI
08 Kasım 2018

2018 YILI İKİNCİ DÖNEM BÖLGE ASKOM TOPLANTISI

İl Sağlık Müdürlüğümüz Koordinasyonunda Bingöl, Elazığ, Malatya illerinin katılımıyla 4.Bölge Acil Sağlık Koordinasyonu Merkezi ( ASKOM) 2018 yılı ikinci Bölge ASKOM toplantısı 30.10.2018 tarihinde Saat 10:00’da İl Sağlık Müdürümüz Dr. Sercan ÖZAYDIN, Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Mehmet Emin GÜNDOĞDU, Elazığ İl Sağlık Müdür Uzm. Doç.Dr. Cahit POLAT, Acil Sağlık, Sağlık, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanları, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanları, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanları, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanları, Hastane Başhekimleri, İl Ambulans Servisi Başhekimleri ve illerin sağlık alanında kamu ve özel kurumlardaki üst düzey yöneticilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan İl Sağlık Müdürümüz Dr. Sercan ÖZAYDIN, Askom toplantılarının 4. Bölge olarak Malatya ilimizin koordinatörlüğünde belirli periyotlarda yapıldığını ancak bölgesel anlamda ASKOM toplantısının ilk kez Tunceli’de gerçekleştirdiklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti. “Tunceli, Bingöl, Elazığ ve Malatya illerimizin birlikte düzenlediği bu toplantıda Acil Sağlık Hizmetlerinin sunumu ile ilgili kısa ve orta vadeli sorunların çözümüne yönelik ortak akıl oluşturmak, fikir üretmek illerimizin her birinde yürütülen ve ortak icraya katkı sunacağına inandığımız iyi uygulamaları ve deneyimleri paylaşmak ve iller arası koordinasyonu sağlamak için planlarımızı yapmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Bütün hastanelerimizin acil ve yoğun bakım koordinasyonuna aktif olarak katılmalarını istiyoruz. Daha önceki toplantılarda da mutlaka dile getirilmiş olan ve bugünde tekrar gündemimizdeki sorunları üniversite, kamu ve özel hastanelerimizin ortak çalışmaları ile çözebileceğimize inandığımı ifade etmek istiyorum. İlimizde ilk kez düzenlenmesi hasebiyle Tunceli’ye teşrif etmiş siz değerli konuk ve paydaşlarımıza teşekkür ediyor, toplantımızın verimli geçmesini temenni ediyorum.” dedi.

Konuşma sonrasında Tunceli, Bingöl, Elazığ ve Malatya İl Sağlık Müdürlükleri İl Ambulans Servisi Başhekim ve Başhekim Yardımcıları tarafından Acil Sağlık Hizmetleri ile ilgili sunumlar yapılarak değerlendirmelerde bulunuldu. Sunumlar sonrasında acil sağlık hizmetlerinin daha etkin verimli yürütülebilmesi için bölgesel düzeyde yaşanan sorunlar dile getirilerek çözüm önerileri tartışıldı ve toplantı kararlarına aktarımı sağlandı.

TUNCELİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ


IMG_2172.jpg
6A512D15-9F24-4AE3-8987-71E58CBAE489.JPG
768990FC-A9CE-44C4-BC31-4B73B1BEDA1A.JPG