TUNCELİ DEVLET HASTANESİ’NDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ
27 Mart 2018

TUNCELİ DEVLET HASTANESİ’NDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemek amacıyla yürürlüğe girmiştir. Tunceli Devlet Hastanesi’nde 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanun gereğince İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi 19-20 Mart 2018 ve 22-23 Mart 2018 tarihlerinde iki ayrı sağlık çalışanı grubuna Kurum İşyeri Hekimi Dr. Mihrican ÇAKMAK, A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanları Meray PİŞKİN ve Sezai ERGİN tarafından verilmiştir. Eğitim konuları içersinde; İş sağlığı ve güvenliği eğitimleri, iş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri, iş sağlığı güvenliği genel kuralları ve güvenlik kültürü, hastane risk analizi, acil durum planları ve işyeri ortam ölçümlerinin, ilkyardım, ergonomi, çalışanların sağlık taramaları, işyeri periyodik kontrolleri çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçları ve iş ekipmanlarının güvenli kullanımı yer almaktadır. İş sağlığı ve güvenliği eğitimleri tüm çalışanlara verilmek üzere devam edecektir.

TUNCELİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ